Bugun...


CHP İzmir'de kontenjan tepkisi - İzmir kontenjanların kalesi
Tarih: 17-02-2015 13:08:30 Güncelleme: 17-02-2015 13:08:30 + -


CHP İzmir'de kullanılan yüksek kontenjan oranına tepkiler yükseliyor. İl eski başkanlarından Tacettin Bayır "Bu oran %15 değil, %50 kontenjandır. Bu şekilde, İzmir CHP'nin değil, kontenjanların kalesi oldu." diyerek kontenjana tepki gösterdi. İl eski başkanı Kemal Karataş ise, "Buna ön seçim demek doğru değil. Ön seçimi arkadan dolanmak demektir. " diyerek tepki gösterdi.

facebook-paylas
Tarih: 17-02-2015 13:08

CHP İzmir'de kontenjan tepkisi - İzmir kontenjanların kalesi

ALAATTİN YÜKSEL - KONTENJANIN 3 BÜYÜK KENTE DAĞITILMASI ADİL DEĞİL..

CHP Parti Meclisi'nde (PM) alınan karara göre İzmir'de milletvekili aday listesinin 1, 3 ve 5. sıralarına konulacak isimleri Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu belirleyecek, diğer sıralara hakim denetiminde yapılacak önseçimden çıkacak adaylar yerleşecek. Her iki bölgede 3'er kontenjan ayrılması, İzmir örgütünde gerginlik yarattı. Milletvekili Alaattin Yüksel, merkez yoklaması ile listeye girecek adayların üç büyük kente dağıtılmasının adil olmadığını vurguladı. Karara en sert tepki ise milletvekili aday adayı olan eski İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır'dan geldi. Bayır hakim gözetiminde ön seçimin örgütte heyecan yarattığını ancak üçer kontenjanın moralleri bozduğunu belirterek, şöyle konuştu: 


TACETTİN BAYIR - İZMİR'DE KONTENJAN %50 UYGULANDI.

"Bu parti, tüzük kurultayında Genel Başkan'a yüzde 15 kontenjan hakkı vermiştir. Ancak bu son gelişme kontenjanları neredeyse yüzde 50'ye çıkarıyor. Geçen seçimde iki bölgeden 6'şer milletvekili çıkardık. Bu seçimde de aynı sonucu alırsak bu yüzde 50'dir, yüzde 15 değil. Bir bölgede 80 kişi üç koltuk için yarışacak. Benim kendimden endişem yok ilk 3'e gireceğimi düşünüyorum. Ancak diğer parti emekçileri için üzülüyorum. 'İzmir CHP'nin kalesi' diyoruz ama böyle kontenjanların kalesi oluyor. İzmir emeğin kalesi olmalı."  (Sabah Egeli)

KEMAL KARATAŞ - BU, ÖNSEÇİMİ ARKADAN DOLANMAKTIR.

Karataş, Genel Merkez'in tabandaki ön seçim talebini yanlış anladığını söyleyerek,"Genel Merkez örgütün uzun zamandan beri ön seçim talebini hiç anlamamış ki PM böyle sonuçlandı. Buna ön seçim demek doğru değil. Ön seçimi arkadan dolanmak demektir. Ön seçim yapıyoruz diye tüm örgütü koşturup çalıştıracaklar, emek ve çaba sarf edilecek, sonra kendilerini seçtirecekler" diye konuştu. Bu kararın gözden geçirilmesi gerektiğini söyleyen Karataş "Ön seçimde hadi 2 kontenjan olsaydı tamam, ama 3 fazla. Bu karar değişir mi bilmiyorum. Tüm örgütten karara tepki var" dedi. (Yeni Asır)
CHP'de önseçim heyecanı ve kontenjan tepkisi birlikte

Önseçim CHP`yi kurtarır mı?





FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
YUKARI